GeÔnteresseerd om mee te werken aan onze nieuwe droomschool?

We nodigen jullie graag uit op het rondetafelgesprek.

Wanneer: 16 september 2019
Uur: 19u
Waar: in de lagere school van Gestel (Gestelsesteenweg 104, 2450 Meerhout)

Indien je interesse hebt, geef dan voor begin september je naam door aan de directeur van de school via mail: vbs.de.egelantier@telenet.be.


Ook jouw stem hebben we nodig!

Concreet wil dat zeggen dat we samen willen nadenken over die nieuwe school. We willen een nieuwe structuur opzetten, maar vinden daarbij jouw gedacht belangrijk en willen jouw idee over onze nieuwe school graag horen. Daartoe organiseren we een rondetafelgesprek met geÔnteresseerde ouders, het team van de school en enkele betrokken buurtorganisaties. Met alle ideeŽn gaat het team aan de slag en maken we een ruwbouw van onze nieuwe school.


Een nieuwe school, een nieuwe naam

In het volgende schooljaar 2019-2020 gaan we na hoe de nieuwe school er kan uit zien en zoeken we een nieuwe naam. Dat betekent niet dat onze huidige Egelantier al verdwijnt. Het is een beetje zoals een huis (ver)bouwen. Vanuit de stevige fundamenten die er reeds zijn, dromen we samen over de nieuwe school. We ontwerpen vanuit jullie ideeŽn een ruwbouw die we dan op 1 september 2020 als nieuwe school met een nieuwe naam starten.
We zullen jullie regelmatig informeren over elke stap die we met het team gezet hebben en nog zullen zetten. Neem dus geregeld een kijkje op deze website!

Welke stappen hebben we reeds ondernomen

Januari 2019 Infovergadering van CEGO in Leuven.
Februari 2019
  • Infosessies over de brede 1ste graad in KSOM, KOGEKA, GO Geel en Tessenderlo.
  • Plannen voorleggen aan de Raad van Bestuur van KOBA.
  • Naar 's Gravenwezel om een gesprek te voeren met de directie en enkele leerkrachten betreffende de samenwerking met CEGO (jaar 2 van traject).
Maart 2019 In de personeelsvergadering luisteren we naar collega's die werken met een ander pedagogisch concept.
Mei 2019 Intakegesprek CEGO met kernteam en directie.
Juni 2019
  • Pedagogische studiedag ŗ Bespreking traject CEGO.
  • Voorbereidingen rond website, reclame aankondiging van nieuwe school.
September 2019

Maandagavond, 16 september 2019. Meer dan 70 enthousiaste ouders kwamen met het hele schoolteam samen om na te denken over de nieuwe school die op 1 september 2020 haar deuren zal openen. In verschillende werkrondes bedachten ze de achterliggende visie en bogen ze zich over de uitdagingen waarvoor onze kinderen in de toekomst zullen staan. Vanuit deze ronde tafelgesprekken wordt nu een eerste concept uitgewerkt, waarvan we jullie graag verder op de hoogte houden.December 2019

Hier vinden jullie de powerpoint presentaties ivm de nieuwe school op de ouderavond van 16 december:

De nieuwe visie

Vorig schooljaar hebben we met het hele team gewerkt rond een nieuwe visietekst voor onze school. Hieronder vinden jullie het resultaat dat als basis kan gebruikt worden bij het schrijven van de visie die op 1 september 2020 in onze school van toepassing zal zijn.

Link naar de nieuwe visie